fbpx

Situatie Coronavirus – waarom jij bij de gelukkigen hoort omdat je je reis boekt via Inez Reizen!

Een open brief aan al mijn klanten

Lieve reiziger,

Als reisprofessional heb ik de voorbije 20 jaar al veel meegemaakt:

Tsunami’s, orkanen, aswolken, griepvirussen met verschillende namen, andere levensbedreigende virussen zoals Ebola, terrorisme-aanslagen, burgeroorlogen, stakingen (die zijn dikwijls nog de lastigste), … maar tot nu toe heb ik ze allemaal overleefd.

En mijn klanten ook!

En hoewel zelfs bij het opsommen van al deze tegenslagen de moed me soms in de schoenen zinkt, zal het nog niet meteen het einde van mijn loopbaan als reisprofessional betekenen.

Ook nu, met de veelvuldige media-aandacht die dit laatste besmettelijke virus krijgt, lijkt alweer het einde van de wereld in zicht, met apocalyptische beelden van verlaten straten en winkels, mensen die angstvallig ramen en deuren gesloten houden, de angst die heerst op plaatsen waar veel mensen bijeenkomen …

Maar het is altijd net in tijden als deze dat getoond wordt hoe veerkrachtig de toeristische sector is!

Media vs realiteit

In de media las ik uiteraard ook artikels over hoe reisagenten beweren dat 2020 al een rampjaar belooft te worden, dat mensen niet meer durven reizen, dat er massaal geannuleerd wordt …

Welnu, als medewerker ‘in de loopgraven’ kan ik je vertellen dat dit bij mij niet het geval is!

En wat is de reden hiervoor, of wat heb ik meer dat anderen niet hebben?

Een zeer effectief OPVANGNET!

Want als ik je 1 GOUDEN RAAD mag geven, dan is het dat je zeker niet moet stoppen met reizen (YOLO!) MAAR dat je wel goed moet nadenken over hoe je deze reis organiseert.

Of beter gezegd: laat organiseren!

Reisverzekering voldoende?

Uiteraard zijn er de twee verzekeringsmaatschappijen waarmee ik veel werk, zoals Allianz en Touring, en die ook nu bewijzen dat zij toch de meest volledige dekkingen bieden voor reizigers, volgens dit artikel in Testaankoop.

Maar het gaat dan in veel gevallen om de duurste verzekering met een “All Risk”-clausule in, wat niet iedereen heeft.

Mocht je toch vooruitziend geweest zijn bij het afsluiten van je polis, en als fervente doe-het-zelver je Italië- of China-reis van volgende week zelf ineengestoken hebt, dan kun je zeker bij hen terecht en ben ik er ook gerust in dat je goed geholpen wordt.

Maar wat als dit niet zo is?

Wie al verschillende reizen via mij geboekt heeft, weet dat ik graag nogal ‘out-of-the-box’ denk als het komt op jouw droomvakantie ineen te steken.

Dikwijls komen hier zelfs geen grote bekende touroperator-namen aan te pas, maar gaat het om een eigen samenstelling van reisonderdelen, al of niet in samenwerking met lokale partners op bestemming.

En dat maakt van mij nu net een touroperator volgens de vernieuwde Wet op Pakketreizen van 2017.

Dus, in lekentaal: boek je bij mij, ben je net zozeer gedekt als wanneer je via een ‘bekend huismerk’ zou reserveren.

Hoe dit kan als zelfstandige reisagent?

Heel simpel: als reisprofessional ben ik verbonden aan het netwerk van Travel Experts, een organisatie die mij ondersteunt, niet enkel op organisatorisch en administratief vlak, maar ook (vergeef me mijn taalgebruik) “when sh*t hits the fan”!

Sinds de invoering van de nieuwe Reiswet is Travel Experts als één van de eersten op de Belgische markt begonnen met een Waarborgfonds.

Deze komt tussenbeide net voor deze toestanden waarin we ons bevinden.

Negatief reisadvies voor jouw reisbestemming?

Geen reden tot paniek dus; samen werken we aan ofwel het zoeken van een alternatief zoals een andere reisbestemming of andere reisdata, ofwel krijg jij netjes je reissom terugbetaald.

Je hoeft dus niet te wachten tot de storm gaat liggen om je droomreis vast te leggen. 

“We’ve got your back”

En dit allemaal zonder onnodige stress!

Opgelet: het gaat hier wel degelijk om bestemmingen waarvoor een negatief reisadvies werd gegeven door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Voor andere bestemmingen is geen tussenkomst verplicht, maar je mag ervan op aan dat ik zeker ook oor heb naar jouw twijfels en we in de mate van het mogelijke steeds zullen proberen te kijken hoe we jou alsnog probleemloos kunnen laten genieten van een ontspannen vakantie.

2e nota: hoewel het afsluiten van een (dure) verzekering voor dit soort toestanden niet meteen haar meerwaarde bewijst wanneer je via mij je reis hebt geboekt, blijft het ten zeerste aangeraden om er één te nemen. Dit voor alle andere gevallen die je zouden verhinderen van op reis te kunnen gaan, zoals ziekte, ongeval, overlijden, verlies van werk, …; kortom zaken waarvoor je touroperator niet in kan tussenkomen. En uiteraard ook ter plaatse voor het geval je iets zou voorhebben en waar je mutualiteit of hospitalisatieverzekering niet (voldoende) in optreedt.

Gelukkig bestaan hier verschillende formules voor die steeds op jouw maat en situatie kan afgestemd worden – net zoals wanneer je een reis bij mij boekt.

Dus, ‘kom uit je kot’ zoals een minister zou zeggen, neem je desinfecterende handgel en wegwerpzakdoeken en ga die wereld in – als het mag!

Maar contacteer mij eerst…

Heel graag tot binnenkort, in leven en welzijn!

     

Contacteer ons!

Waarin ben je geïnteresseerd?
Wat zijn je contactgegevens?
Stel hier je vraag