fbpx

Kies jij deze zomer voor Zero of Gezond Verstand?

De eerste zomervertrekken zijn intussen gepasseerd en ik kan je zeggen: het is al een serieuze ‘rollercoaster’ geweest!

Het was eerst hoopvol afwachten tot de grenzen binnen Europa opengingen, welke restricties er zouden zijn voor ons Belgen als ‘1 van de slechte leerlingen in de klas’, dan welke vluchten effectief zouden vliegen, en of ook alle hotels de deuren willen – of vooral kunnen – openen.

Vergelijk het met een ‘kurkentrekker-rit’ met wat gegil maar vooral ook veel verlossende “oooohs” erin.

Eens deze voorbij was, begon het gedeelte over reizen buiten Europa.

Laat ons het hierbij houden dat deze rit eerder achteruit verloopt, met enkele gemene loopings erin en waarbij het karretje af en toe bleef hangen zelfs.

Maar zo gaat dat nu eenmaal in Corona-tijd, en elke geroutineerde reisprofessional weet intussen hoe om te gaan met deze problematiek.

Een extra nieuwe hindernis die er echter op deze specifieke achtbaan zit, is deze van de desinformatie… En die zorgt hier nu specifiek voor het misselijkmakend gevoel!

De beschaamde vakantieganger

Jij, als fervent reiziger, op zoek naar nieuwe culturen, smaken, geuren, indrukken, …

Jij bent de laatste jaren al dikwijls met de vinger gewezen: voor de uitbuiting van de lokale bevolking, het veroorzaken van dierenleed, overlast aan cultuurerfgoed, respectloos gedrag, de schuld voor milieurampen – en daar komt dan sinds enkele tijd ook de bron als superverspreider van deze pandemie bij.

Maar is dit zo?

Is dit niet iets te kort door de bocht?

Niet voor virologen en vooral de media die nu maar al te graag willen dat we ons opsluiten tot er een vaccin gevonden is, en hiervoor gemakkelijke uitspraken doen door de aandacht te verleggen en te blijven schoppen op een sector die nu al gewond op de grond ligt en stilaan probeert op te staan.

Want wat zullen de maatregelen worden indien er in Limburg bij een groepje fruitplukkers een Corona-uitbraak vastgesteld wordt?

Zal er dan ook niemand meer naar België mogen reizen, én moeten we dan zelf terug in ‘lockdown-modus’ gaan?

Want dat is waarmee het moet vergeleken worden: appelen met appelen graag (no pun intended) .

Of zoals ik daarnet nog hoorde: “het is niet omdat het brandt in Parijs, dat we moeten gaan blussen in Antwerpen…”

Gelukkig is er nog de reisprofessional!

Zoals eerder gezegd: een geroutineerde reisprofessional weet hoe om te gaan met deze problematiek, en ziet het ook als zijn/haar hoofdtaak om jou een onbezorgde vakantie te kunnen garanderen.

En dat lukt op deze 2 manieren:

De reisagent informeert zich via allerhande kanalen en dankzij de vele connecties wereldwijd om zo ook de enige juiste informatie en adviezen op voorhand aan de vakantieganger te kunnen doorgeven; een huzarenstuk in deze tijd van snel veranderende situaties, waarvoor we – al is het in stilte – applaudisseren. 

En mocht er toch een buitengewone onverwachte situatie zich voordoen – laten we tenslotte niet vergeten dat er ook nog zoiets bestaat als natuurrampen, aanslagen, protesten, e.d. – dan is er je reisagent die je uit de nood helpt.

Dat er op de bestemming wat aanpassingen gevraagd worden van de reiziger, die afwijken van het vroegere vakantiegevoel, is niet meer dan logisch.

Deze zijn tenslotte nu overal in voege. Of hebt u nog geen mondmasker, al dan niet met mooie belettering van uw gemeente?

De handgels en vraag om handen te wassen en afstand te houden, die hebben we hier toch ook?

En wanneer was jij nog voor het laatst op de dansvloer, omringd door andere feestgangers? Waarschijnlijk ook niet meer na 13 maart…

De keuze is aan jou

Maar ik schrijf dit niet om zelf met de vinger te wijzen naar zij die ervoor kiezen om effectief deze vakantie dichtbij huis te blijven en hun reisplannen uit te stellen.

Dankzij een ongeziene samenwerking van de gehele reissector wereldwijd is men hiertoe ook in staat – zelfs zonder geldverlies!

Hoeveel sectoren bieden deze service aan?

Het enige dat we vragen is om niet meteen alle plannen en het werk dat erin gekropen is te begraven. Want dan gaat ook uw reisprofessional mee ten onder; de persoon die net alles in het werk probeert te stellen om jou de beste optie te kunnen geven.

Is de reisdrang er toch, maar komt de onzekerheid toch af en toe weer naar boven? Informeer je dan bij je reisagent en boek ook je reis via deze expert.

Het virus verjagen of regeringsbeslissingen veranderen hoort helaas toch niet tot de superkrachten van de reisprofessional, maar ik kan je verzekeren dat er al heel wat bergen verzet zijn!

Tijd om te beslissen

Dus, wat kies jij voor deze zomer? 

Ga je liever voor “Zero” door gewoon thuis te blijven in je eigen bubbel, rekening houdend met de gevraagde maatregelen in eigen land?

Of doe jij beroep op je “Gezond Verstand” en beslis je dat waar je ook gaat, zoals steeds met in achtname van de veiligheidsprocedures, je die reis verdient hebt en blij bent met de maatregelen die de lokale horeca ter plaatse zeer zorgvuldig uitwerkte?

1 ding is zeker: dit virus is nog niet meteen weg en je kan er hier op wachten, of je kan intussen al genieten van een deugddoende vakantie ver weg van de dagelijkse beslommeringen.

En dit alles onder een waakzaam oog en professionele begeleiding!

Met oprechte groet,

Jouw reisprofessional

 

Contacteer ons!

Waarin ben je geïnteresseerd?
Wat zijn je contactgegevens?
Stel hier je vraag