fbpx

2020 – een zomer om nooit te vergeten… (deel 1)

De zomer van 2020 was er een om nooit te vergeten. En toch kon er gereisd worden. Een citytrip naar Berlijn bij voorbeeld.

Of toch?

Wie mij volgt op sociale media had al gezien dat een Staycation voor ons geen optie was.

Te zeggen: als reisprofessional vind ik het persoonlijk mijn plicht om net buiten onze landsgrenzen te gaan en uit te testen hoe het reizen door de kleurenkaart van Europa verloopt.

En uiteraard om deze ervaring met jou te delen!

 

Zo trok ik deze zomer met mijn gezin eerst naar Berlijn, per vliegtuig, en nadien met de auto richting Kroatië.

Lees hier in deze blog hoe deze reizen verliepen…

Eerste test: het ‘nieuwe vliegen’

Hiervoor koos ik Berlijn als ideale bestemming voor een citytrip met kinderen: korte vlucht met Brussels Airlines, grote stad met verschillende uitstapmogelijkheden voor jongeren, brede lanen en groene ruimtes, het Hilton hotel met hun CleanStay-programma en gevarieerde restaurantkeukens.

In het begin voelde het wat vreemd aan, zeker wanneer je zolang al in je eigen ‘bubbel’ zit, en met de verschillende veiligheidsprotocollen om rekening mee te houden, maar uiteindelijk is het een zeer vlotte reis geworden.

Op de luchthaven

In Brussels Airport wandel je door een soort van tunnel waar je lichaamstemperatuur automatisch wordt opgemeten door infraroodcamera’s, de check-in hadden we al op voorhand online gedaan en we mochten onze handbagage ook als ruimbagage inchecken (we hadden het Check&Go-tarief gekozen, gezien de korte trip) dus dat scheelde nadien ook weer wat uitpakwerk aan de Security Controle.

Omdat we uit voorzorg al ruim op tijd naar de luchthaven afgereisd waren (er deden verhalen de ronde dat er langere wachttijden zijn vanwege de controles – niet bij ons dus!) konden we nog even relaxen met een hapje en drankje. Niet alle eet- en drinkgelegenheden waren geopend, maar in de Beers & Cheers-bar waren er voldoende tafels vrij.

En zo slenterden we tegen ‘boarding time’ rustig naar onze gate. Onze rij was meer achteraan in het toestel, en deze werden nu als eerste afgeroepen om te beginnen boarden. Wat een luxe!

Op het vliegtuig en in de taxi

Het vliegtuig zat toch voor 85% vol, maar iedereen droeg netjes een mondmasker (ook over de neus, zoals het hoort) en er werden hygiënedoekjes uitgedeeld door het boordpersoneel. Eten en drinken op zo’n korte vlucht zijn uiteraard overbodig, dus na een vlotte landing stonden we al snel op de kleine luchthaven van Berlijn Tegel.

Uiteraard had ik een privétransfer geregeld via mijn vaste partner welke ons al netjes stond op te wachten – met mondmasker – en begeleidde naar de taxi.

Nota: ik weet dat Berlijn ook vlot bereikbaar is met het openbaar vervoer vanaf de luchthaven, maar vind het net iets handiger met kinderen om zeker bij aankomst op een ‘vreemde’ bestemming te kiezen voor deze service. Het is de meerprijs zeker waard en bespaart me vooral weer wat grijze haren en onnodige stress!

In hotel, musea en restaurants

In het hotel, in de winkels, de musea en in restaurants was het weer even mondmasker op, maar eens buiten op straat mocht deze weer af. Ook heb je overal waar je binnenloopt een reinigingsgel in één of andere vorm ter beschikking, dus geen excuses om je handen niet proper te maken.

Musea en restaurants waren ook op voorhand gereserveerd, maar uiteindelijk was het zo rustig overal (vooral de musea) dat dit achteraf gezien misschien niet nodig was.

Hoewel, het was wel zo handig dat je al meteen je toegangsticket op je telefoon hebt en gewoon kan doorlopen naar de inkom om te laten scannen dus toch een aanrader voor iedereen die ook onder ‘gewone’ omstandigheden in Berlijn musea wil bezoeken en een hekel heeft aan aanschuiven. Sowieso moet je momenteel op voorhand een ‘tijdsslot’ selecteren wanneer je je bezoek plant, om drukte te vermijden.

Over de 3 dagen gespreid bezochten we tal van monumenten, typische stadsbeelden en enkele musea, waarbij vooral het DDR-museum en het ComputerSpieleMuseum een voltreffer was, vooral bij de kinderen maar zeker ook de echtgenoot die zich weer even puber voelde! 😉

Omdat deze 2 genoemde musea ook veel interactieve displays hebben, toch ook ‘chapeau’ voor het personeel dat regelmatig deze zaken komt ontsmetten.

Het was een zonnig weekend, dus lunchen deden we vooral buiten en dan hoef je geen tafel te reserveren of je te registreren. Niet veel verschil dus met voordien.

Binnen vragen ze je wel een papiertje in te vullen of via een QR-code in te checken, wat we plichtsbewust netjes deden.

Citytrip Berlijn

Opstootje

In een grote stad – en zeker in de hoofdstad – mag je ook wel wat meer drukte verwachten, maar dat viel dus super goed mee.

Enkel de derde dag was even schrikken: we planden om de Brandenburger Tor, de Reichstag en Tiergarten te bezoeken, maar tot onze verbazing waren we niet alleen. Meer en meer volk ging onze richting uit, sommigen met dezelfde T-shirts met opschrift, anderen met ballonnen, … Van zodra we pamfletten zagen en muziek hoorden, werd snel duidelijk dat er meer aan de gang was.

Uitgerekend deze dag was een oproep door 3 Duitse kerels op Facebook uitgelopen in een massa-protestmars tegen de Corona-maatregelen (hoewel deze in Duitsland op dat moment véél minder streng waren dan hier bij ons, met de mondmaskerplicht op straat, en de fameuze avondklok). Waar voorstanders zijn, zijn er uiteraard ook tegenstanders, dus uiteindelijk spraken we van een 17.000 man op een mini-Love Parade, met een iets andere boodschap.

Dus, even ‘change of plans’ en rechtsomkeer naar rustigere oorden. En dat is gelukkig makkelijk te vinden in Berlijn. Ook werd deze spontane mars tamelijk snel ontbonden, vanwege het niet naleven van de Corona-maatregelen (oh ironie), dus vanaf 15u werd het weer rustiger in het centrum.

Tweede test: een roadtrip door de kleurenkaart van Europa

Lees hierover meer in mijn volgende blog

Wil je intussen graag meer weten over de mogelijkheden om te reizen binnenkort, of heb je al plannen voor volgend jaar? 

Contacteer mij alvast via deze link of klik op de contactknop bovenaan deze pagina.

Heel graag tot spoedig, in leven en welzijn!

     

Contacteer ons!

Waarin ben je geïnteresseerd?
Wat zijn je contactgegevens?
Stel hier je vraag