fbpx

Veel gestelde vragen

Vind hier het antwoord op de meest gestelde vragen.

Onze eerste afspraak is altijd gratis.

Tijdens ons gesprek – telefonisch, via chat of videogesprek – luister ik naar jouw reiswensen en -noden en bepalen we dan of wij een goede ‘match’ zijn en kunnen samenwerken. Dit werkt enorm tijdbesparend voor beide partijen.

Wanneer duidelijk is dat ik jou zeker kan helpen bij het uitwerken van jouw droomreis, en alle details doorgegeven zijn om een gericht reisvoorstel op te maken, ga ik aan de slag voor jou.

Hiervoor vraag ik een kleine vergoeding van โ‚ฌ 95, de zogenaamde “Plan-2-Go-overeenkomst”. Dit bedrag dekt de initiรซle kost van het opzoekwerk naar jouw perfecte reisavontuur en de uitwerking van een eerste voorstel.

Dit voorstel wordt dan samen besproken en wanneer het uiteindelijk tot een boeking van jouw droomreis komt, met of zonder nodige aanpassingen, wordt deze vergoeding omgezet in een waardebon die je voor deze reis kan gebruiken.

Voor de precieze voorwaarden, klik hier.

Via de handige online afspraakkalender kan je zelf het tijdstip kiezen waarop je door mij gecontacteerd wil worden.


Vind je geen tijdstip dat handig is voor jou?

Geen probleem, dan stuur je mij gewoon even een bericht via het contactformulier of per mail met een geschikter moment voor jou en vinden we zo een ideale afspraak voor ons beiden.

Dit kan ook ’s avonds of tijdens het weekend zijn – wees dus niet te verlegen om hiernaar te vragen.

Als maatwerkspecialiste is het de bedoeling dat ik een reis op jouw maat samenstel, anders zou je het evengoed zelf kunnen doen.


De tijd die jij hierbij uitspaart, investeer ik in het opzoeken, contacteren, uitwerken en in vorm gieten van een weloverwogen programma dat voldoet aan jouw reiswensen en -verwachtingen. Reken daarom gewoonlijk 1 week wachttijd, afhankelijk van de complexiteit van jouw droomreis.

Hoewel ik door mijn vroegere werkervaring zowat van alle markten thuis ben, ligt mijn specialisatie in het uitwerken van complete rondreizen van A tot EN MET Z en (holistische) wellnessreizen. De nadruk ligt dus op de reisbeleving eerder dan het reizen an sich.


Ben je dus op zoek naar een vakantie-ervaring die ‘blijft hangen’, vanwege de unieke avonturen en/of ontmoetingen of schreeuwt je lichaam om rust en ultieme relaxatie, dan ben je bij mij op het juiste adres. Lees hier zeker meer over op deze website.

Voor het eerste kennismakingsgesprek is een verplaatsing al niet nodig. Dit kan immers heel makkelijk per telefoon, of zelfs per videogesprek (vb Skype, Whatsapp) of voor wie niet meteen luidop kan praten, per chatsessie (vb Messenger, Skype).


Wanneer het dan tot een samenwerking komt, is het altijd handig om in persoon af te spreken. Dit kan zowel bij jouw thuis, op het werk, tijdens een lunchpauze in een koffiebar, bij mij op kantoor,… al naargelang wat het makkelijkste uitkomt voor jou. Flexibiliteit is รฉรฉn van mijn basisprincipes.

Of vind je het handiger om verder per mail, telefoon of andere te communiceren, dan is dat ook helemaal prima voor mij.

Een veelgestelde vraag en eigenlijk niet terecht. Zoals bij vele producten waarbij maatwerk aan te pas komt (denk maar aan meubels, kledij, etc) is dit dikwijls een misconceptie waarbij niet gekeken wordt naar het totaalpakket.


Zo heb ik als zelfstandig reisagent door mijn samenwerking met Travel Experts toegang tot vele extra’s zoals speciale tarieven op hotels, huurwoningen, autoverhuringen, verzekeringen e.d. waardoor deze diensten voor jou als klant niet duurder zullen uitkomen dan wat je online vindt. In tegendeel, als lid bij professionele consortia zoals Virtuoso, VAST, Leading Hotels of the World,… heb ik ook toegang tot speciale upgrades die online aanbieders niet zo snel zouden aanbieden.


Tel daarbij ook de tijd en energie die jij uitspaart qua opzoekwerk, en de ervaringskennis waarbij je de klassieke toeristenvalkuilen kan vermijden, en je zit al gauw aan een hoger prijskaartje.


Blijft wel bij als kanttekening: voor kwaliteit betaal je uiteraard steeds iets meer, immers “you pay peanuts, you get monkeys“. Maar dat zal je dan ook al bij online aanbieders ontdekt hebben.

Zo, we zijn zover: jouw droomreis ligt vast! Dan volgt altijd het minst leuke, maar noodzakelijke, gedeelte, namelijk de betaling.


Afhankelijk van jouw reis verloopt dit gewoonlijk als volgt:

– eerst wordt een voorschot gevraagd, onmiddellijk te betalen bij reservatie tot ten laatste 1 week erna. Deze bedraagt gewoonlijk 30% van het totaalpakket of de volledige som voor de vluchten (bij lijndiensten) en eventuele verzekeringen + 30% op het ‘landgedeelte’ (hotels, transfers, excursies, …)

– een 6-tal weken vรณรณr aanvang van je reis ontvang je van mij een saldofactuur voor het resterende reisbedrag.


Veel hangt af van het geboekte tarief (wel of niet restitueerbaar), de geboekte diensten (pakket met charter- of lijnvlucht) en het tijdstip van reservatie (vertrekken binnen 6 weken moeten al meteen volledig betaald worden).

De reden dat een volledige betaling van de reis op voorhand gevraagd wordt, geeft jou de zekerheid dat al je reisdiensten (transport, verblijven, excursies, e.d.) al betaald zijn en je ter plaatse niet nog grote uitgaven moet doen. En dankzij onze aansluiting bij instanties zoals het Garantiefonds Reizen ben jij ook zeker dat jouw reis in goede handen is.


Gespreide betalingen zijn ook een mogelijkheid; dit kan zeker besproken worden bij het vastleggen van jouw reis.

Dankzij mijn samenwerking met Travel Experts ben ik ook verzekerd bij het Garantiefonds Reizen. Zij bieden dekking in geval van faling en zorgen ervoor dat jouw reis nog steeds kan plaatsvinden, of in het slechtste geval, je gecompenseerd wordt voor de afgelaste reis.


Ookย  indien รฉรฉn van de diensten ter plaatse (hotel, luchtvaartmaatschappij, excursieleverancier, …) plots failliet verklaard wordt, zal je steeds geholpen worden door mij en onze organisatie.

Meer dan ooit is het belang van betrouwbare partners in de reiswereld bewezen. Verhalen van malafide aanbieders, droomvakantiehuizen die niet bestaan, vluchten die niet plaatsvinden, toeristen die in de kou staan na een natuurramp, zelfs grote gekende toerismebedrijven die opeens failliet gaan, … Het is tegenwoordig schering en inslag.


Reizen met een gedegen organisatie zoals Inez Reizen ism Travel Experts is daarom jouw grootste geruststelling ย voor een onbezorgde vakantie. Onze lokale partners worden steeds zorgvuldig gekozen aan de hand van vorige ervaringen en bepaalde kwaliteitscontroles. Loyaliteit en een vertrouwensband zijn hierbij de voornaamste eigenschappen.

Heb je al een concreet beeld van je droomreis die je met mij wilt bespreken? Kijk alvast naar de online afspraakkalender en selecteer een tijdstip dat jou het beste uitkomt. Je krijgt automatisch een bevestiging terug en een korte vragenlijst ivm je reiswensen, wat ons alweer enkele kostbare minuten uitspaart.


Nog niet helemaal zeker van wat je wil? Stuur het snel even door via het contactformulier, of per mail.


Of heb je nog een andere vraag die hier niet beantwoord werd? Stuur deze dan zeker door via het formulier hieronder.


Uiteraard ben ik ook telefonisch te bereiken, of per chat voor korte vragen, of als het om een al geboekte reis (via mij) gaat.

Met alle moderne technologie ter beschikking zijn fysieke verplaatsingen tegenwoordig al bijna niet meer nodig. Zo kan ik makkelijk over de (gemeente)grenzen heen werken.

Wil je graag in persoon afspreken, maar woon je (ver) buitenย Mechelen? Ook dan kan ik flexibel zijn, maar zal er wel een vergoeding worden gevraagd voor de verplaatsing, naargelang het aantal kilometers. Deze kunnen wel worden terug gevorderd bij uiteindelijke reservatie van je reis.

Uiteraard zijn de ย bestemmingen die ik persoonlijk heb bezocht het beste gekend (first hand knowledge). Voor een beknopt overzicht, klik zeker eens verder naar de pagina ‘Wie Is Inez‘.

Maar hoewel mijn werkervaring in toerisme me zo al naar de meest uiteenlopende bestemmingen heeft gebracht, zijn er (begrijpelijk) ook plaatsen op onze blauwe planeet die ik nog niet persoonlijk bezocht heb.

In die gevallen vertrouw ik op mijn lokale contacten; samen met hun specialisatie, mijn opleiding, de vele trainingen die ik doorheen de jaren volg en gevolgd heb, en de feedback van de vele reizigers die ik intussen naar deze plaatsen heb mogen sturen (second hand knowledge), werken wij jouw droomreis uit.

Hiervoor zou je eigenlijk een glazen bol nodig hebben, maar gelukkig heb ik mijn professionele ervaring!

Veel hangt sowieso af van het soort reis dat je zoekt, welke bestemming, je reisperiode – schoolvakanties of valt er net dan een speciale (lokale) feestdag in – en wat je al wil vastleggen.

Er zijn een aantal factoren die altijd kunnen zorgen voor de beste deals, zoals de klassieke promotiemaanden van luchtvaartmaatschappijen en tour operators, zowel qua vroegboek- als last minute-kortingen.

Wil je in een exclusief hotel verblijven of event bijwonen? Dan is het best er al vroeg genoeg bij te zijn.


Doorgaans worden vluchtprijzen gepubliceerd vanaf 11 maanden voor de vertrekdatum, maar omdat de meeste maatschappijen dikwijls even afwachten wat de concurrentie doet, zijn de interessantste prijzen pas rond 10 maanden gekend.

Maar kan je zolang wachten om je reis vast te leggen? Wat dan met jouw reservatie bij dat unieke hotel/event/…?


Knippen en plakken is wat ik het meeste doe! Laat je dus niet tegenhouden om nu al te beginnen plannen omdat niet alle diensten of prijzen al gekend zijn.


Ook begeleid ik je mee bij de prijsopmaak van je ganse reispakket; als een levende Alexa geef ik je antwoorden op allerlei vragen zoals “wat kost een vlucht naar Zuid-Afrika tijdens de zomervakantie” of “welk reisbudget moet ik voorzien voor een selfdrive Westkust-USA in augustus met mijn gezin”?ย 

Dit is simpel: buiten je koffer inpakken en effectief meereizen, begeleid ik je door de hele voorbereiding op een geslaagde reis!


Al tijdens het opmaken van je reis zorg ik er mee voor dat je programma zo volledig mogelijk is, met alles wat je ter plaatse kan nodig hebben en wat best op voorhand vastgelegd wordt.


Hoe vol dit is hangt helemaal van jouw persoonlijke keuze af. Ben je graag actief en op zoek naar uitdagingen, of is het eerder het hoofddoel om te ontspannen en tussendoor eens wat ‘couleur locale’ op te zoeken? Dat allemaal is wat wij samen bespreken.


Ook jouw inspraak is zeer belangrijk; het is tenslotte joรบw droomreis!


Eerlijk en professioneel reisadvies is wat ik aanbied, omdat ik dit zelf ook graag verwacht van mijn leveranciers. Een openhartige samenwerking is tenslotte de beste manier voor een langdurige werkrelatie.


Zo zal ik ook niets opdringen wat je zelf niet wil, of dat je beter zelf ter plaatse aanschaft,… Met andere woorden: er wordt altijd rekening gehouden met jouw wensen en noden. Ik help je het bos door de bomen te zien en jou bij te staan, niet enkel voor de reis, maar ook tijdens en erna!

Ook dat is mogelijk via mij, mits betaling van een servicekost welke op voorhand betaald moet worden.

In ruil hiervoor zoek ik voor u de meest voordelige tarieven met eventuele alternatieven, afhankelijk van de flexibiliteit qua reisdata en vertrekplaats.

Deze kost vervangt meteen de zogenaamde โ€˜ticket feeโ€™ die gewoonlijk achteraf wordt bijgerekend op het uitgeschreven vliegtuigticket.

Wanneer uw vluchttickets via mij geboekt zijn, mag u rekenen op verdere ondersteuning zoals online check-in, het eventueel reserveren van voorkeurstoelen op de vlucht, informeren over benodigde reisdocumenten voor een bepaalde bestemming, bagagelimieten, etc.

Maar vooral ook in geval van vertraging, gemiste vlucht, staking, e.d. wordt u begeleid, al naargelang de situatie op voorhand of achteraf voor de terugvordering van mogelijk gemaakte kosten.

Deze kost bedraagt:

  • Voor Europese vluchten: 50 Euro per reiziger
  • Voor niet-Europese vluchten: 75 Euro per reiziger

Indien u uiteindelijk beslist andere vluchten dan deze in de voorstellen te boeken, of wanneer de reis niet doorgaat, kan deze niet teruggevorderd worden.

Aan al ‘mijn reizigers’ raad ik steeds aan om in orde te zijn met de nodige (reis)verzekeringen. Dit gaat dan meer bepaald over annulatie- en compensatiereisverzekeringen enerzijds, en reisbijstandsverzekeringen anderzijds.


Wat is het verschil? Zeer simpel:

annulatie- en compensatiereisverzekeringen bieden dekking voor alles* dat kan mislopen vlak vรณรณr vertrek en waardoor je niet kan vertrekken

reisbijstandsverzekeringen dekken dan weer alles* dat je kan overkomen van zodra je vertrokken bent

ย  ย  ย * ‘alles’ dat beschreven staat in de verzekeringspolis en niet onder de ‘Uitsluitingen’ valt van de verzekeringsfirma.


Er bestaan hier zoveel verschillende formules en polissen voor, maar geen nood: ik help je bij je keuze.


Omdat dit ook een heel persoonlijke zaak is, afhankelijk van je reistype, individuele ย situatie, maar soms zelfs manier van betaling (denk maar aan verzekeringen via kredietkaarten) is het des te belangrijker hier even bij stil te staan. Ook dit behoort tot de volledige service van Inez Reizen.

Travel Experts is een organisatie die voorziet in de ondersteuning van zelfstandige reisagenten op logistiek en administratief vlak. Intussen is dit netwerk al uitgegroeid tot een 80-tal reisadviseurs verspreid over Belgiรซ.


Elke Travel Expert beschikt over de nodige ervaring en engageert zich om zijn of haar klanten een gedegen service te geven, die verder reikt dan dat van een doorsnee reiskantoor.


Dit unieke concept, overgewaaid vanuit Amerika, bestaat intussen al zeker 20 jaar en kent een groot succes. Sinds 2007 zijn de Travel Experts ook in ons land aan een opmars bezig, als pionier op de Belgische markt.


Lees zeker meer over de voordelen en het concept van Travel Experts op de website.

Persoonlijk vind ik niets zo onhandig als zeulen met een berg papieren tijdens je reis – en dan heb ik het nog niet over het ecologische aspect.


Maar soms is het wel eens handig om je reisprogramma te bekijken op reis, al is het maar om niets te missen. Als grote fan van “paperless” werken en reizen werk ik hiervoor heel graag met de Axus Travel App, speciaal voor dit doel ontwikkeld.


Wanneer je een reis bij mij boekt, krijg je ook automatisch je reisprogramma in deze handige app ‘gegoten’. Via een makkelijke downloadย  op je telefoon of tablet steeds raadpleegbaar, ook offline. Ook je reisvouchers, belangrijke info en een berichtendienst om rechtstreeks met mij te communiceren kunnen via enkele simpele ‘ticks’ worden opgeroepen.


Zit je zelf nog met een vraag die je niet beantwoord ziet? Zet ze hierbij op de lijst.


Liever een persoonlijk antwoord?ย  Contacteer me dan via het contactformulier of รฉรฉn van de andere media die je hieronder ziet.