fbpx

Reizen tijdens het Chinees Nieuwjaar: voor- en nadelen

Nu zaterdag begint het Nieuwe Maanjaar of het Tรชโ€™t, zoals het respectievelijk in China en Vietnam heet, maar hier beter gekend is als โ€œChinees Nieuwjaarโ€.

Je kan het wat vergelijken met het westerse Kerstfeest, Nieuwjaar รฉn Pasen allemaal samen, waarbij vooral veel decoratie, het uitdelen van pakjes en uiteraard veel en lekker eten, centraal staat.

Deze festiviteiten duren gewoonlijk een hele week en wordt ook wel eens lachend โ€˜de grootste jaarlijkse mensenmigratie op aardeโ€™ genoemd.

Winter vector created by freepik

Traditioneel gezien is het een echt familiefeest, en dus wordt er veelvuldig gereisd tussen de steden en het platteland, over heel Aziรซ, om alle leden van de familie geluk te kunnen toewensen.

Dit heeft als voordeel voor jou als bezoeker aan Aziรซ dat je prachtige beelden te zien krijgt van de bestemming. Alles is rijkelijk versierd, er zijn tal van kleurrijke feesten, iedereen is op zโ€™n mooist uitgedost en overal hangt een uitgelaten sfeer.

Kortom: het is een uniek moment om deze bestemming eens in een ander โ€˜jasjeโ€™ te zien.

Buiten de familiebezoeken zijn er ook veel Aziaten die dit als een ideale vakantieperiode zien om gewoon zelf als toerist te reizen door het continent.

En dat kan dan weer nadelig zijn voor jou als bezoeker.

Reken immers op extra drukte bij belangrijke bezienswaardigheden, waardoor je langer zal moeten aanschuiven of de ervaring wat minder authentiek wordt.

Ook het rijden naar deze monumenten of plekken zal meer tijd in beslag nemen want vooral rond de grote steden is er veel meer file te verwachten.

Reis je met een privรฉgids dan bestaat de kans er ook wel in dat deze persoon je al wat vroeger verlaat omdat de familie hem of haar verwacht โ€“ zeker als je net lang hebt vastgestaan in het verkeer.

Uiteraard is hier altijd een mouw aan te passen: zo zal een goede privรฉgids je op dat moment andere plaatsen kunnen aanraden waar op dat moment geen kat zit, en jij in alle rust kan genieten van schitterende landschappen, monumenten of ervaringen. Belangrijk is om dan te kunnen terugvallen op een goede lokale partner, met goed opgeleide, ervaren mensen.

Wil je toch persรฉ die ene tempel, monument of uitzichtpunt gezien hebben, dan is het best deze wens op voorhand door te geven en kan er rond gepland worden.

En zo werkt het eigenlijk voor de hele reis.

Wil je dus naar Aziรซ reizen tijdens het Chinees Nieuwjaar om het continent te zien schitteren in deze kleurrijke periode, dan kan dat zeker!

Zolang je bij je reisplanning vooral rekening houdt met de grotere drukte bij bezienswaardigheden (en mogelijke extra sluitingstijden) maar ook onderweg (op de baan, luchthavens, treinen, โ€ฆ).

Met dat in het achterhoofd is het goed te regelen.

OFโ€ฆ

Ga naar een reisprofessional die je hele planning regelt en je de beste reiservaring tijdens deze periode kan geven!ย 


Inez

Dankzij mijn ervaring op het gebied van kuurreizen enerzijds, en het vervolledigen van droomreizen met aandacht voor de lokale natuur, cultuur en beleving, zorg ik ervoor dat uw volgende vakantie zo veel meer dan een vage herinnering zal zijn!

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *